Beckhamin siili

Siilistä ananastukkaan – David Beckhamin hiustyylit

David Beckham on kiistaton muoti-ikoni. Hän koettelee rajoja ja asettaa maailmanlaajuisia trendejä. Hänen tyylinsäkin on vuosien varrella vain parantunut. Hän on kokeillut lähes jokaista miesten hiustyyliä – ananastukka, siili, pitkät hiukset, irokeesi… Lista on loputon.

39-vuotias Beckham on jo pitkään toiminut miesten hiusmuodin sanansaattajana – pääosin sen takia, että hän oli ensimmäisiä huipputason miesjulkkiksia, jotka säännöllisesti kokeilivat uusia hiustyylejä. Hän onkin pitkään muokannut modernin miehen hiustyyliä, ja kukapa nyt ei muistaisi ”Beckham-lettiä”?

Tässä artikkelissa esittelemme Beckhamin kolme legendaarista hiustyyliä, kerromme miksi ne ovat niin tärkeitä maailmalle ja opastamme sinua: miten voit hankkia itsellesi nykyaikaisen Beckham-tyylin?

Siili

Tämä oli entisaikaan todella radikaali hiusmalli. Perinteisestihän ajeltu pää on yhdistetty melko negatiivisiin vaikutteisiin.

Beckham kuitenkin ajeli itselleen siilin ja sai sen näyttämään muodikkaalta, maskuliiniselta ja nykyaikaiselta. Hän teki siilistä sosiaalisesti hyväksytyn. Miesten hiustyylit maailmalla ovat usein seuranneet Beckhamin jalan jälkiä.

Siilikampausta ei enää liitetty skinheadeihin, ja kun ihmiset huomasivat Beckin hiustyylin, he alkoivat kopioida sitä. Kaduilla näkyi lähes kaljuja nuoria miehiä hienoissa puvuissa. Kaksi täydellistä vastakohtaa kohtasivat: raakalaismaiset hiukset ja herrasmiesmäiset vaatteet. Nykypäivänä vastaava ilmiö on suuret hipster-parrat.

Kesäkuussa 2002, Beck teki jotain vielä radikaalimpaa ja värjäsi siilinsä blondiksi. Hän muutteleekin tyyliään jatkuvasti, ja näyttää siksi aina tuoreelta.

Modernimpi siili

Nykyään ei enää kauheasti näe siilejä, joissa kaikki hiukset olisivat samanpituisia. Sivut ja takaosa leikataan yleensä hieman lyhyemmiksi, koska samanpituiset hiukset saavat pään näyttämään pyöreältä.

Jotta hiuksiin saisi hieman kontrastia, kannattaa sivut ja takaosa leikata todella lyhyiksi ja jättää päältä hitusen pidemmäksi.

Mikäli olet juuri mennyt vetämään lyhyen siilin, niin suosittelen, että ajelet sivut ja takaosan säännöllisesti, kunnes päälle on kasvanut hieman hiusta. Ellet sitten halua, että pääsi näyttää jalkapallolta.

Pitkät hiuksetDavid Beckham on omistanut myös pitkät hiukset

On olemassa kaksi asiaa, jotka yhdistetään naiseuteen: pitkät hiukset ja niiden värjäys. David Beckham ei kuitenkaan taaskaan kulkenut virran mukana.

Hän käytti valkaisuainetta, ja sai aikaan efektin, jossa hiukset näyttivät siltä, että ne olisivat haalistuneet auringossa. Tämä olisi ollut mahdollista ilman valkaisuainettakin, sillä hänen hiuksensa olivat vaalean ruskeat.

Beckhamin värjäsi hiuksensa ja muu maailma seurasi perässä. Tämä teki hyvää miesten parturialalle, sillä miehet ryntäsivät värjäämään hiuksiaan.

Beck oli antanut keskiverto miehelle oikeuden ja itsevarmuutta värjätä hiuksensa. Samaan aikaan hän alkoi myös tekemään yhteistyötä GHD:n suoristinrautojen kanssa – Beckham näytti jälleen, että on OK jos miehellä on pitkät hiukset ja hän käyttää aikaa niiden laittamiseen.

Tämän jälkeen Beckham ei kuitenkaan jäänyt paikalleen, vaan hän kokeili mm. Cornrow -hiustyyliä. Hän sanoi nauttineensa muutaman lasin viiniä ennen, kuin hän keksi itselleen kyseisen hiustyylin.

Nykyaikaisempi tyyli

Hiuksien värjäys on vähentynyt sitten Beckhamin aikakauden. Tämä ei kuitenkaan ole mikään ihme, sillä ilmiö oli niin suuri, että siihen kyllästyttiinkin melko nopeasti. Tätä edesauttoi se, että monet miehet valkaisivat päänsä aivan blondiksi, ja saivat itsensä näyttämään lähinnä typeriltä. Beckham onkin aina ollut miesten hiustyylien edelläkävijä.

Värjäyksen ei tarvitse olla liian dramaattinen. Nykyään on olemassa lukemattomia tuotteita, värejä ja tekniikoita, joilla hiukset voidaan värjätä tai sävyttää. Kevyt sävyttäminen onkin hillitympi ratkaisu, ja näyttää usein paljon paremmalta.

Jos päätät värjätä hiuksesi, niin muista pitää niistä myös huolta. Monet miehet eivät ymmärrä, kuinka tärkeää on käyttää värjätyille hiuksille sopivia hoitoaineita ja shampoita. Hyvät hoitoaineet suojaavat väriä, ja kosteuttavat ihoa, joten niistä ei tulisi tinkiä.

Irokeesi

Beckhamin ananastukka

Vuoden 2002 maailmanmestaruuskisoissa Beckham esitteli kuuluisan mohikaani -hiusmallinsa. Kampaaja Adee Phelan leikkasi mohikaanin David Beckhamille Gentlemen’s Quarter -lehden kuvauksiin. Artikkeli sai maailmanlaajuista huomiota, ja kampauksen suunnitelleesta Phelanista tuli miljonääri. Beckham löi itsensä lopullisesti läpi miesten hiusmuotiin.

Mitä erityistä mohikaanissa sitten oli? Se oli kuin nykyajan ananastukka -ilmiö. Lyhyet sivut toivat kontrastia keskeltä pitkiin hiuksiin. Syntyi vastakkain asettelu, joka toimi todella hyvin saumattoman leikkauksen ansiosta.

Väritys oli myös mahtava: sivuilta hiukset olivat tummia, mutta keskellä kulki blondi raita.

Irokeesistä tuli sen kesän suurin muoti-ilmiö. Jokainen mies halusi itselleen irokeesin. Kuka muu olisi pystynyt samaan kuin Beckham?

Moderni mohikaani

Irokeesi, eli mohikaani on melko äärimmäinen miesten hiustyyli. Muoti ja tyylit ovat vaihtuneet vuosikymmenen aikana, mutta monet miehet käyttävät vieläkin melko samanlaista hiustyyliä – usein tosin hieman klassisempaan tyyliin sekoitettuna. Pompaudor ja otsakiehkura hiusmallit ovatkin nykyään melko suosittuja. Kimi Räikkönenkin leikkasi itselleen irokeesin ajaessaan Lotuksella.

Monet miehet yhdistelevät nykyään pitkää partaa ja irokeesia, joka on myös kontrasteja täynnä oleva tyyli. Jos haluat vähemmän silmiin pistävän irokeesin, niin jätä hiukset sivuilta hieman pidemmiksi. Muista kertoa parturille mitä haluat.

Ananastukka

Mohikaanista Beckham siirtyi sulavasti ns. ananas hiustyyliin. Sitäkin hän on varioinut monella eri tavalla. Välillä tyylinä on ollut undercut ja välillä sitä ollaan värjätty. Beckham on taittunut hiuksiin niin sivuille, kuin taaksepäin. Sivut ovat olleet välillä lähes kaljut, kun taas välillä hän on jättänyt ne hieman pidemmiksi ja tehnyt erilaisia häivytyksiä. Tällä hetkellä Beckhamin ananastukka on hieman sekavan oloinen. Sivuilta hiukset eivät ole aivan lyhyitä ja hän yhdistää ananaksensa tyylikkäästi partaan.

Kypsyminen

Nykyään 39-vuotias Beckham ei ole menettänyt otettaan muotiin. Kaikkia kiinnostaa edelleen, mitä mies seuraavaksi tekee hiuksilleen.

Mies on kypsynyt vuosien varrella ja niin on hänen tyylinsäkin. Hänen tyylinsä on nykyään melko vakiintunut – ehkäpä se johtuu elämänkokemuksesta ja siitä, että hän on viimein ymmärtänyt, mitä hän pohjimmiltaan on. Hänen nykyinen tyylinsä koostuu räätälintyönä tehdyistä puvuista ja hieman klassisemmista hiustyyleistä, kuten otsakiehkurasta ja puolijakauksesta.

Hän uudistaa hiustyyliään vieläkin jatkuvasti. Välillä hän käyttää kiiltotuotteita saadakseen hiuksensa kiiltäviksi ja välillä hän vetää sivunsa lyhyiksi. Hän tuo vanhoihin klassikkoihin oman persoonansa.

Yhteenveto

Beckham on toiminut miesten hiusmuodin etulinjalla jo yli vuosikymmenen ja hän onkin pysyvä miesten muoti-ikoni. Minua ihmetyttää se, että miksi hän ei ole perustanut omaa hiusbrändiänsä, sillä siitä olisi luultavasti tullut markkinoiden ykkönen.

David Beckham on kokeillut lähes kaikkia mahdollisia hiustyylejä. Vaikka hänen tyylinsä onkin vakiintunut myöhemmällä iällä ja tämän hetkisiä suosikkeja näyttävät olevan erilaiset variaatiot ananastukasta, niin tulemme varmasti näkemään vielä monia uusia hiustyylejä hänen päässään. Ja miesten hiustyylit ympäri maailmaa tulevat varmasti seuraamaan.

Mikä suosikki Beckham -lettisi? Jaa suosikkisi käyttämällä alla olevaa kommenttikenttää..

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s